Меню сайту
Стоп: Булінг
Правила повединки гуртківців

План заходів

Алгоритм дій проти булінгу

Зразок заяви

Наказ про призначення відповідальної особи

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 13
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Травень » 21 » Єдиний день інформування на тему: "Ключові переваги Східного партнерства"
9:08 AM
Єдиний день інформування на тему: "Ключові переваги Східного партнерства"

Цього року ініціатива Східне партнерство святкує свій 10-річний ювілей.Цю ініціативу Євросоюз запустив у травні 2009 року на Празькому установчому саміті за пропозицією Польщі та Швеції з метою поглиблення співпраці держав Східної Європи і Південного Кавказу з ЄС та оновлення договірно-правової бази відносин шляхом заміни угод про партнерство та співробітництво на угоди про асоціацію, створення поглиблених та всеохоплюючих зон вільної торгівлі, лібералізацію візового режиму між ЄС та країнами-партнерами.

«Східне партнерство» - ініціатива Європейського Союзу, яка поширюється на 28 держав-членів ЄС та шість східноєвропейських сусідів ЄС – Азербайджан, Білорусь, Вірменію, Грузію, Молдову та Україну. Колективні зусилля Європейського Союзу та східноєвропейських країн-партнерів були спрямовані на забезпечення результатів для громадян цих країн. Партнерство базується на спільних цінностях, взаємних інтересах, спільній власності та відповідальності.

Поява «Східного партнерства» призвела до розмежування зовнішньополітичних підходів ЄС до відносин з південними та східними сусідами ЄС, які перебували в однакових умовах Європейської політики сусідства. Це важливо, оскільки південні сусіди ЄС не є європейськими державами і тому, виходячи з формальних підстав, не можуть розглядатись як потенційні країни на членство в ЄС.

В рамках політики Східного партнерства укладено Угоди про асоціацію між ЄС та Україною, Грузією та Республікою Молдова. Значною частиною цих Угод є положення про Поглиблену та всеохоплюючу зону вільної торгівлі з ЄС (далі - ПВЗВТ), яка відкриває доступ до внутрішнього ринку ЄС. Виконання цих Угод впливає на громадян, зокрема у таких сферах як торгівля, мобільність, економічний розвиток і покращення якості життя.

Політика Східного партнерства протягом 10 років свого впровадження зосереджувалась на зміцненні економік, сполучень, розвитку суспільств та ефективному управлінні.

Партнерство для зміцнення економік: протягом останнього десятиліття ми співпрацювали над розвитком більш потужних та диверсифікованих економік. Це допомогло зростанню малого та середнього бізнесу, залученню інвестицій, створенню робочих місць та торгівельних можливостей. Наприклад з 2016 року ЄС надав більше 50% кредитів малим і середнім підприємствам у національній валюті. Це дозволило підтримати більш ніж 70 000 підприємств, шо генерують прибуток понад 2 млрд. євро, а також призвело до створення понад 28 тис. робочих місць.

Партнерство у сфері зміцнення сполучень: працюємо разом для покращення транспортних зв'язків та інфраструктури, підвищення енергетичної потужності та ефективності, включаючи відновлювані джерела енергетики задля зменшення викидів парникових газів. Завдяки підтримці ЄС протягом останніх 10 років у сфері енергетичної безпеки та ефективності було виділено 170 мільйонів євро на підтримку майже 100 тисяч сімей, які зменшують свої витрати за користування енергією та покращують рівень стандартів та життя.

Партнерство для розвитку суспільства: працюємо разом шляхом інвестування у розвиток вмінь, підприємництва та зайнятості молодих людей. Завдяки програмі ЄС ERASMUS + за останні 10 років в країнах ЄС викладали або навчали більше ЗО тисяч студентів та науковців з країн Східного партнерства. Європейська школа Східного партнерства яка була заснована у Тбілісі, також сприяє співпраці, мультикультурному взаєморозумінню, толерантності, фундаментальним цінностям і кращому розумінню ЄС і його взаємодії в регіоні.

Партнерство для більш ефективного управління: Європейський Союз сприяв посиленню інституційного розвитку країн Східного партнерства. Наші спільні зусилля спрямовані на забезпечення верховенства права, ключових реформ судової системи, боротьби з корупцією.

Після Революції Гідності та набрання чинності Угодою про асоціацію відносини ЄС та України трансформувалися в євроінтеграційні. Угода про асоціацію та ПВЗВТ вже дають відчутні позитивні результати у сфері торгівлі та зміцнення соціально-економічних зв'язків.

Підтримка України з боку ЄС зосереджується на мобільності та покращенні якості життя громадян України. Зокрема:

- з червня 2017 року українці за допомогою лібералізації візового режиму здійснили 1,9 млн. візитів до ЄС. Це передусім сприяє посиленню контактів між громадянами країн Європи;

- важливою є підтримка ЄС загальнодержавної програми децентралізації. Ця підтримка полягає у наданні консультацій та ресурсів для покращення прозорості та звітності місцевих та регіональних органів влади та розширення місцевих адміністративних центрів.

- ЄС є найбільшим торговельним партнером України, на його частку припадає понад 42% частки загальної торгівлі країни.

Європейський Союз був у перших лавах з гуманітарного реагування на події на сході України. ЄС, разом з державами-членами є найбільшим донором гуманітарної допомоги, раннього відновлення та розвитку України. З початку конфлікту було надано 681 мільйонів євро допомоги. ЄС також підтримує райони України, які постраждали від конфлікту.

Переглядів: 174 | Додав: sailor | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024
uCoz